Code Rood!

Opgesloten in het Museum van de Toekomst… is groep 8 er klaar voor?

Een musical vol spanning en humor!

Groep 8 van basisschool De afzwaaier heeft een VIP-arrangement gewonnen bij het spiksplinternieuwe Museum van de Toekomst. ’s Avonds krijgen ze een persoonlijke rondleiding van de directrice. Eenmaal binnen kijken ze hun ogen uit. En hun handen; Tijmen vraagt zich af waar het rode knopje voor is. Er is maar één manier om daar achter te komen. Voorzichtig drukt hij erop en dan…

…gaat het alarm af, de deuren sluiten automatisch, er komen valhekken naar beneden en het museum wordt hermetisch afgesloten.

Het hightech veiligheidssysteem is nét die ochtend geïnstalleerd en alleen Harrie Heppie weet precies hoe het werkt. Maar hij is op een welverdiende vakantie gegaan naar een onbekende bestemming.

Paniek! De buitenwereld maakt zich grote zorgen! Hoe gaat het er binnen aan toe? Zijn de kinderen erg bang? Kunnen ze wel slapen? Is er genoeg te eten? Krijgen ze geen ruzie? Kan de leerkracht het wel aan? Vragen, vragen, vragen…

De minister maakt zich zorgen, tuimelen over elkaar heen met onheilsprofetieën, ouders staan ongerust bij het museum…

Binnen in het museum doet iedereen hard zijn best om het alarmsysteem te kraken. Maar het lijkt wel of iemand hun pogingen saboteert…

In Code rood! zijn de kinderen op zichzelf aangewezen en laten ze zien hoe de wereld er in de toekomst uit kan zien. Dat zou wel eens heel wat beter kunnen zijn dan iedereen verwacht!

Een musical vol spanning en humor, die laat zien dat de toekomst vandaag begint!

Janusz Korczak

In de musical wordt verwezen naar het gedachtegoed van Janusz Korczak (1878-1942). Deze Poolse kinderarts en pedagoog was van mening dat kinderen mee kunnen beslissen over de manier waarop wij samenleven. Dit bracht hij in de praktijk in een weeshuis in Warschau en het bleek te werken. Zijn gedachtegoed leeft nog steeds voort in de pedagogiek en wordt in Nederland levend gehouden door de Janusz Korczak Stichting (www.korczak.nl).

Bij deze musical bieden wij een gratis lespakket aan waarmee kinderen kennismaken met zijn ideeën en leren om eigen verantwoordelijkheid te nemen. De combinatie van het lespakket en de musical is een mooie afsluiting van het burgerschapsprogramma op uw school, én natuurlijk van acht jaar basisschool.